Roma Mezarlığında Başları Kesilerek Ayakları Altına Konulan Birçok Ceset Keşfedildi

TAKİP ET

Cambridge Arkeoloji Birimi, Doğu İngiltere'de Somersham Kasabası'ndaki bir çiftlikte 52 cesede ulaştı.

Arkeologlar Doğu İngiltere'deki Cambridgeshire Kontluğu'ndaki 3 Roma mezarlığında başı kesilmiş 17 beden ortaya çıkardı. Uzmanlar idam edildiklerini düşündükleri cesetlerin sayısının ender görülen bir şekilde yüksek olduğunu belirtti.

Cambridge Arkeoloji Birimi, Somersham Kasabası'ndaki Knobb Çiftliği'nde ortaya çıkardıkları 52 cesedin 13'ünün yüzükoyun olarak gömüldüğünü tespit etti.

Mayıs ayının başında Cambridge Üniversitesi'ne ait bir yayın olan Britannia'da online olarak yayımlanan rapora göre birçok cesede ait kesik başların cesetlerin ayakları altına konulduğu ve bazılarının öldürüldüğü esnada diz çökmüş halde bulunduğu tespit edildi.

Birçok kalıntının kötü durumda ve hatta bazılarının toprak izlerinden ibaret olduğu belirtilse de cesetlerin kafalarının kesilmesinden önce direndiklerine dair hiçbir yaralanma ve travma izine rastlanamadı. Uzmanlar bu durumun ölümlerin planlı bir şekilde gerçekleştirildiğinin bir kanıtı olarak yorumluyor.

Roma İmparatorluğu'nun MÖ. 410'a kadar 4 asır boyunca yönettiği Britanya'nın birçok kentinde Orta Çağ'dan kalan surlar ve benzeri yapılara rastlamak mümkün.

 

Dikkat Çekici Keşif Roma Mezarlığında Çok Sayıda Başı Kesilmiş Ceset Keşfedildi