Rönesans Holding'e 4 Yılda 3 Milyar Liralık Kamu İhalesi

TAKİP ET

Pandora Belgeleri'nde ortaya çıkan, yaptığı para transferleri ile gündeme gelen Rönesans Holding'in 4 yılda 3 milyar lira değerinde kamu ihalesi aldığı ortaya çıktı.

Pandora Belgeleri'nde vergi cenneti ülkelerde kurulan şirketler üzerinden yüz milyonlarca lira taşıdığı ortaya çıkan Erman Ilıcak'ın patronu olduğu Rönesans Holding 2017-2020 yılları arasındaki 4 yıllık sürede 3 milyar lira değerinde kamu ihalesi aldığı ortaya çıktı.

Rönesans Holding yalnızca Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesisi'nin yapımı için 2 buçuk milyar liralık sözleşme yaptı.

Holding'in BOTAŞ'la yaptığı "Doğalgaz Depolama Tevsi Projesi Yapım İhalesi" dahilinde 16 Ocak 2018 tarihinde imzalanan 2 buçuk milyar liralık sözleşmenin yanı sıra yine BOTAŞ'la 30 Aralık 2016'da "LNG Terminali Send-Out Kapasitesinin Artırılması İhalesi"ni 131 milyon 970 lira değerinde olduğu ortaya çıktı.

Pandora Belgeleri'nde Rönesans Holding

DW Türkçe'den Pelin Ünker ve Serdar Vardar'ın haberine göre Rönesans Holding'in kurucusu Erman Ilıcak'ın annesi Ayşe Ilıcak, Alcogal adlı firma ile İsviçre'de iki ticaret şirketi kurmuş ve şirket hesabında 2015 yılında 105 milyon 524 bin lira aktarılmış, bu paranın tamamına yakını ise şirketin kasasından "bağış" olarak çıkmıştı.

Pandora Belgeleri'nde çıkan dikkat çekici diğer bazı verilere göre ise Ilıcak'ın şahsi serveti 2015 yılından bu yana iki katına çıktı.

Rönesans Holding'e 4 Yılda 3 Milyar Liralık Kamu İhalesi