ROTA Derneği, Afet Sonrası 'Kadın' Olmak Çalıştayı Düzenledi

TAKİP ET

ROTA Derneği ve İBB iş birliği ile "Afet Sonrası 'Kadın' Olmak Çalıştayı" düzenlendi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve büyük yıkım yaratan depremlerin ardından arama-kurtarma ve koordinasyon çalışmalarına katılan Araştırma Görevlisi Yasin Saygılı ve bir grup Türk genci tarafından kurulan ROTA Derneği "Afet Sonrası 'Kadın' Olmak Çalıştayı" düzenledi. 

"Her an afetzede olabiliriz" fikriyle kurulan ROTA Eğitim ve Yardımlaşma derneğinin bünyesinde avukat, müfettiş, öğrenci, araştırma görevlisi gibi çeşitli iş kollarından üyeler bulunuyor.

Avukat Büşra Öpöz'ün başkanlığında gerçekleşen çalıştayda, yaşanan depremler sonrasında kadınların karşılaştıkları durumlar ele alındı. 

İlk oturumda kadınların afet bölgesinde yaşadığı zorluklarda karşılaşılan hastalıklar ve fiziki durumlar ele alındı. İkinci oturumda ise afetin psikolojik etkileri değerlendirildi. 

Konuşmacılar afet bölgesindeki kadınların birçoğunda bastırma, kaygı, şok durumunun olduğunu ifade etti. 

Ayrıca afet bölgesine giden personelin de psikolojik durumları ele alındı. Afet bölgesinde görevli personellerin 10 günden sonra psikolojilerinin bozulduğu ve buna dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Son oturumda ise afet sonrasındaki afetzedelerin hukuki durumları ele alındı. Son kısımda konuşan çalıştay başkanı Avukat Büşra Öpöz, şehirlerin yıkılması nedeniyle yaşanan asayiş sorunlarına ve kadınların suç mağduru olma oranlarının arttığına dikkat çekti.

rota derneği afet sonrası kadın olmak afet deprem kahramanmaraş depremleri dolunay ile depremler arasında bağ var mı ibb yasin saygılı büşra öpöz