RT'nin Başeditörü Ukrayna İşgaline Karşı Çıkarak İstifa Etti

TAKİP ET

Russia Today'in Başeditörü Maria Baronova istifa etti.

Kremlin destekli propaganda organı Russia Today'in Rusça ofisinin Başeditörü olarak görev yapan Maria Baronova, diktatör Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal girişimini protesto ederek istifasını sundu.

Znak'a röportaj veren Baronova, "totaliter" olarak nitelediği diktatör Putin rejiminin "Rusların hayatını sonu gelmez bir cehenneme" dönüştürdüğünü söyledi. "Atalarımız bunun için savaşmadı" diyen Baronova, "Şimdi onlar ihanete uğradı" diye konuştu.

2019 yılında RT'de çalışmaya başladığında muhalif aktivist olarak bilinen Baronova, RT İngilizcenin Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan'ın savaşa karşı çıkan Rus vatandaşlarına "Eğer şimdi Rus olmaktan utanıyorsanız, endişe etmeyin, Rus değilsiniz" demesi üzerine istifasını verdi ve bu açıklamaları yaptı.

Ukrayna'yı işgale kalkışan emperyalist diktatör Putin, savaşa karşı çıkan Rus vatandaşlarına da zulmediyor. Daha önce Ukrayna Büyükelçiliği önüne çiçek bırakan 4 yaşında çocukları ve küresel nükleer silahsızlanma talep eden 77 yaşında bir kadını tutuklatmıştı. 

Rus Diktatörü Putin, 'Savaşa Hayır' Diyen 4 Yaşında Çocukları Tutuklattı

Diktatör Putin, 'Savaşa Hayır' Diyen 77 Yaşındaki Rus Kadınını Tutuklattı

rt rossia today mario baronova istifa Margarita Simonyan kremlin rusya ukrayna putin