RTÜK, Ayşenur Arslan'ın Sözleri Sebebiyle Halk TV'ye Terörün Amacına Hizmet Savıyla %5 Para, 5 Kez De Program Durdurma Cezası Verdi

TAKİP ET

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı: "RTÜK, Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programındaki İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle Halk TV'ye 'terörün amacına hizmet' savıyla % 5 para, 5 kez de program durdurmasına oy çokluğuyla karar verdi."

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı: "RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programındaki İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle Halk TV’ye “terörün amacına hizmet” savıyla % 5 para, 5 kez de program durdurmasına oy çokluğuyla karar verdi."

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin dün, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı hakkında bir programda söylenen sözlerden dolayı Halk TV ve Ayşenur Arslan hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı. 

 

rtük halk tv rtük ayşenur arslan ayşenur arslan terör rtük terör rtük halk tv ceza halk tv ceza ayşenur arslan ceza