RTÜK, Ceza Haberlerine de Ceza Verecek

TAKİP ET

RTÜK, yarın toplanıyor.

Geçen ay, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in şikayeti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu vakıflar üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili açıklamasını yayınlayan KRT TV, Tele 1, Halk TV ve Flash TV’ye RTÜK para cezası vermişti.

Kurulun yarınki toplantısında söz konusu ceza haberinin içinde Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını tekrar yayınlayan Halk TV’nin bir kez daha cezalandırılmasının görüşüleceği öğrenildi.

Halk TV’de 30 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanan "Haber Masası" isimli programda sunucu Can Coşkun’un, Kılıçdaroğlu’nun Ensar Vakfı ve TÜRGEV üzerinden Amerika’ya para gönderildiği açıklaması haberine RTÜK tarafından ceza verildiği haberini de sundu. Çoşkun, "RTÜK tarafından bir kez daha cezalandırıldık…Şimdi bir kez daha CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun o konuşmasını baştan sona yeniden yayınlayarak veriyoruz" dedi.

Kurula sunulacak raporda Çoşkun’un bu ifadeleri ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının bir kez daha yayınlamasının cezalandırılması talep edildi.

rtük ceza rtük cezası halk tv krt