RTÜK CHP'li Başarır'ın Ordu'yla Alakalı Sözleri İçin HaberTürk'e Ceza Verdi

TAKİP ET

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satışına ilişkin kullandığı 'Ordu Katarlılara satılmış' ifadeleri ardından RTÜK, HaberTürk'e ceza verdi.

Radyo ve Televizyon Kurulu (RTÜK), CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara satışıyla ilgili sözleri ardından HaberTürk’e % 5 idari para ve 5 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, bugün yapılan Üst Kurul toplantısında çıkan kararı açıkladı. Taşçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Paletin Katarlılara satışına ilişkin sözleri nedeniyle 'devletin varlık ve bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne' aykırı yayından Habertürk’e oyçokluğuyla % 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi.

RTÜK’ün Habertürk’e verdiği cezanın dayanağı yasadaki en ağır yaptırım 8/1/a maddesi. Kanal benzer ihlalden 2. kez ceza alırsa yayını 10 gün durdurulacak. 3. kez ceza alması hainde ise Habertürk’ün yayın lisansı iptal edilecek! Kararda ben ve Sayın Okan Konuralp karşı oy kullandık."

rtükten habertürke ceza chp milletvekilinin orduyla alakalı sözleri tsk yaşar güler katar tank palet fabrikası rtük habertürke ceza verdi ali mahir başarır polemiği kemal kılıçdaroğlu rtükten ceza orduyla alakalı söz