RTÜK, Mürtecilerin Reklamını 'Kamu Spotu' Olarak Kabul Etti

TAKİP ET

AKP iktidarının sansür kurumu RTÜK, LGBT aleyhine yapılacak gösterinin tanıtım filminin "kamu spotu" olarak televizyonlara tavsiye edilmesini oy çokluğuyla kabul etti.

AKP iktidarının sansür kurumu RTÜK, mürtecilerin LGBT aleyhine düzenleyeceği gösterinin reklam filminin ‘kamu spotu’ olarak tavsiye edilmesini onayladı. 

Mürteci "Fikirde Birlik Ve Mücadele Platformu" tarafından RTÜK’e yapılan "kamu spotu" başvurusu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından geçen Cuma günü kabul edilmişti.

Ebubekir Şahin'in bu kabulü ile mürteci eyleme çağrı filmi RTÜK'ün "kamu spotları" havuzuna girmişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in yönetim kurulu toplantısına dahi gerek duymadan bu kamu spotunu havuza koyduğunu 9 Eylül’de kamuoyuyla paylaşan RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Kamu Spotları Yönergesi’nin ihlal edildiğine dair görüşünü yineledi.

Mürtecilerin videosunda, "Tüm dünyayı ve ülkemizi bir virüs gibi saran LGBTİ dayatmalarına ve propagandalarına karşı ben de varım diyorsan; cinsiyetsizleştirmek, insan neslini azaltmak, aile grubunu yok etmek isteyen küresel ve emperyalist lobilere dur demek istiyorsan ailemizi, çocuklarımızı ve gelecek nesilleri korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl" ifadeleri kullanılıyor.

rtük ebubekir şahin rtük başkanı LGBT kamu spotu