RTÜK: Program Konuğu İstediğini Söyleme Özgürlüğüne Sahip Değildir

TAKİP ET

RTÜK, Halk TV'ye verdiği cezayı,"medya iktidarın yıkılmasına yol açabilir" şeklinde savundu.

RTÜK’ün 7 Nisan 2020 tarihinde Halk TV’de yayımlanan 'Şimdiki Zaman Siyaset' programında konuğun kullandığı ifadeler dolayısıyla kanala verdiği para cezası yargıya taşındı. Cezanın iptal edilmesi istemiyle açılan davada, RTÜK verdiği kararı skandal bir şekilde savundu.

RTÜK savunmasında medyanın iktidarı devirebilecek güçte olduğu belirtildi, “Medyanın iktidarın yıkılmasına sebep olabilecek, ekonomik kararlara hükmedebilecek, daha açık ifade ile istediğini başa getirebilecek, istediğini alaşağı edebilecek derecede önem arz ettiği bir durumda, her program konuğunun medya kanalı ile istediğini söyleme özgürlüğünden bahsetmek asla mümkün olmayacaktır” denildi.

Savunmada yer alan "Her program konuğunun medya kanalı ile istediğini söyleme özgürlüğünden bahsetmek asla mümkün olmayacaktır" ifadesi büyüp tepki çekti. İktidarın tetikçisi gibi hareket edip "ölüm listeleri" hazırlayan ve muhalif isimleri tehdit eden kişiler ekranlarda rahatça boy gösterirken muhalefetin ifade özgürlüğünün olmadığı bu savunmayla gözler önüne seriliyor.

rtük medya halk tv sansür program konuk ifade özgürlüğü