RTÜK Üyesi İlhan Taşçı RTÜK Toplantısına Alınmadı

TAKİP ET

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, 'İhsas-ı Rey' ile suçlanarak RTÜK toplantısına alınmadığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, RTÜK toplantısına alınmadı.  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından 'İhsas-ı Rey' (tarafını belli etme' ile suçlandığını ve Şahin'in teklifiyle toplantıya alınmadığını söyleyen Taşçı, olayı Twitter hesabından duyurdu.

Yangın haberlerine sansürü kamuoyuna duyurması sebebiyle toplantıya alınmadığını belirten Taşçı paylaşımında, ''Bugün Üst Kurulda beni 'ihsası reyde' bulunmakla suçlayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in teklifiyle toplantıya katılmam engellendi ve salondan ayrılmak zorunda bırakıldım. Gerekçe 'yangın haberlerine sansürü kamuoyuna duyurmak!' Konuya ilişkin birazdan ayrıntılı açıklama yapacağım'' ifadelerini kullandı. 

''Siz misiniz RTÜK'ü Yok Sayıp Halkı Doğru Bilgilendiren!''

Taşcı, RTÜK'ün orman yangınları görüntülerini paylaşma yasağını duyurmasının ardından Twitter hesabından bu yasağa ilişkin paylaşımlarda yapmıştı. Taşcı'nın paylaşımlarından biri şu şekilde:

''RTÜK, 'yangınları göstermeyin' talimatına uymadıkları gerekçesiyle Fox TV, Halk TV, Habertürk, KRT ve Tele1 kanallarına idari para cezasını yarınki Üst Kurul toplantısında görüşecek. Siz misiniz RTÜK’ün 'sansür' talimatını yok sayıp halkı doğru bilgilendiren!

Daha bitmedi..

RTÜK ve Başkanı Ebubekir Şahin’i yangınları sansürleme çabası nedeniyle eleştirel haber yapan Fox TV, KRT, Halk TV, Tele1 ve TR35 kanalına da para cezası Üst Kurulda karara bağlanacak. RTÜK’ün basın ve halkın haber alma özgürlüğüne bakışı yarın bir kez daha test edilecek.''

rtük topllantı üye ilhan taşçı alınmadı ebubekir şahin