RTÜK'den Spotify'a Kapatma Uyarısı

TAKİP ET

RTÜK, Spotify başta olmak üzere pek çok yayıncı kuruluşu lisans alması içi uyardı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify ve FOXplay başta olmak üzere pek çok yayıncı kuruluşun lisans başvurusu yapmaları gerektiğini iletti. Lisans başvuruları öngörülen süre içinde  yapılmazsa, erişim engeliyle karşılaşabilecekleri belirtildi.

Yayıncı kuruluşlar 3 aylık süre boyunca yayına devam edilebilecek ve lisans işlemleri tamamlanamazsa 3 aylık ek süre tanınacak. Kuruluşların başvuru yapmamaları halinde, yasa gereği haklarında suç duyurusunda bulunulacak ve sulh ceza hakimliğinden yayın kuruluşlarına erişim yasağı talep edilecek.

RTÜK açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Kuruluşlar, başvuru talebini içeren dilekçe ile birlikte taahhütnameyi sunmaz ve 3 aya tekabül eden yayın iletim yetkilendirme ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerinin iletimine bu duyuruyu müteakiben 72 saat içerisinde son vermez ise, Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesi 2. fıkrası uyarınca sulh ceza hâkiminden söz konusu yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi talebinde bulunulacaktır” 

rtük spotify lisans erişim engeli