RTÜK'ten Açıklama Geldi: Mesaj Yayıncı Kurumların Tepe Yöneticilerine 'Kişiye Özel' Olarak Gönderilmiş

TAKİP ET

RTÜK haber kanallarına bugün yolladığı "uyarı" mesajına ilişkin bir açıklama yayımladı.

RTÜK televizyon kanallarına bir mesaj yollamış ve yangın haberleri yapmamaları talimatını vermiş, RTÜK üyesi İlhan Taşçı mesajı "Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 'özel hat' üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!! Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine 'yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm'" şeklinde paylaşmıştı.

RTÜK büyük tepki uyandıran mesajına ilişkin yaptığı açıklamada "RTÜK Başkanlığı tarafından yapılan her olumlu ve yapıcı açıklamayı kamuoyuna farklı bir şekilde sunma çabası manidardır. Üst Kurul Başkanlığımız açık kapı iletişim politikasıyla hareket etmektedir.

Bugün ülkemizdeki yayıncı kuruluşlara ilettiğimiz mesaj, yayıncı kurumların tepe yöneticilerine 'kişiye özel' olarak gönderilmiştir. Mesaj, diyalog çabamızın bir parçası olarak gizli ve saklı olmayan ilgili kanun maddelerinin ve yayıncılık etik ilkelerinin hatırlatmasıdır.

RTÜK'ün medya kuruluşlarını, tarafların imza altına aldığı 'Yayıncılık Etik İlkeleri' çerçevesinde uyarması kadar doğal bir şey yoktur. Zira, bu ilkeler konusunda hassas davranılmasını istemek ve ikazda bulunmak yayıncılık alanını düzenleme ve denetleme görevi olan RTÜK'ün sorumluluğudur" ifadelerine yer verildi.

RTÜK'ten Açıklama Geldi Mesaj Yayıncı Kurumların Tepe Yöneticilerine 'Kişiye Özel' Olarak Gönderilmiş