RTÜK'ten Akit'e Sembolik Ceza

TAKİP ET

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Anıtkabir görüntülerini "Anırkabir" olarak veren Akit TV'ye para cezası kararı çıktı.

 Akit TV’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin verilen haberin başlığında “Devletin Zirvesi Anırkabir’de” ifadesi kullanıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e milli bayram günü yapılan bu saygısızlık ülke çapında geniş tepki gördü. 

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, bu durumun ‘sehven yapılmış bir yanlış’ olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyerek, Akit TV’nin en üst sınırdan ceza alması için şikayette bulunmuştu. 

Şikayet sonucunda RTÜK Akit TV’ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

İlhan Taşçı, “Söz konusu yayın Üst Kurul tarafından değerlendirilmeden geçiştirilemez, geçiştirilmemelidir. Aksi halde, Cumhuriyetle hesaplaşması olduğu artık her türlü yayınıyla bilinen yayıncı, daha da cesaretlendirilmiş olacaktır” demişti.

Bugün 00.00 itibariyle, 2. Abdülhamid'e yönelik kullanılan ifadeler sonucunda, beş günlük karartma uygulanan Tele 1 örneğinde olduğu gibi muhalif olarak bilinen kanallara cezalar yağarken kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve manevi anısına yapılan bu çirkin saldırının sadece para cezasıyla geçiştirilmesi dikkat çekti. 

 

rtük akit tv ceza Anıtkabir Mustafa Kemal Atatürk