RTÜK'ten AKP İl Başkanlıklarını Kıskandıracak 'Bildiri' Açıklaması: Cunta Eskilerini Kınıyoruz

TAKİP ET

104 emekli amiralin bildirisi sonrası, 'hükumetimizin yanındayız' açıklamasında bulunan devlet kurumlarına RTÜK de eklendi.

Türkiye, emekli amiraller tarafından kaleme alınan ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin feshi riski ile Deniz Kuvvetler Komutanlığı'ndaki irtica tehdidine odaklanan bildiriyle oluşan gündemi tartışmaya devam ediyor.

AKP'nin içeriğinden kopuk bir şekilde 'darbe çağrısı' olarak sunduğu bildiri, başta MHP ve VP olmak üzere Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleri tarafından da sert bir şekilde eleştirildi. Sıradışı olan ise bildiriye karşı devlet kurumlarından gelen 'hükumetimizin yanındayız' sloganlarıyla dolu açıklamalar oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli uzuvlarından alakasız devlet dairelerine kadar birçok kurumdan siyasetçileri kıskandıracak bir dilde açıklamalar art arda geldi. Son olarak bu kervana Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) de eklendi. Kurumdan gelen açıklama, imzacı amirallere hakaretler yağdırılarak "Demokrasi yolunda çokça bedel ödeyen ülkemizin anayasal bir kurumu olarak, cunta eskilerinin milli iradeyi hedef alan hukuk dışı bildirisini kınıyoruz" ifadeleriyle başladı.

"Hiçbir vesayeti asla kabul etmeyen aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de kirli oyunlara fırsat vermeyecektir. Yerli ve milli medyamızla tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de milli iradenin yanındayız. Bünyesine sirayet etmeye çalışan hainleri birer birer ayıklayan Türkiye, artık istikrarı ve sağlam demokrasisiyle geleceğe güvenle bakmaktadır. Demokrasimizle birlikte yedi düvele korku salan, güvenliğimizin teminatı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize de kasteden antidemokratik hadsizler, halkımızın demokrasi tokadını yemeye mahkûmdur" satırlarıyla devam eden açıklamasında RTÜK, "Alçak bildirinin sorumlularının bağımsız Türk yargısı karşısında hesap vereceğine yürekten inanıyoruz" cümlesiyle yargıya çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi.

​Öte yandan RTÜK'ten gelen açıklamanın sonunda bildiri ve bildirinin imzacıları lehinde konuşanlara da "Üst Kurulumuz demokrasiyi ve millet iradesini sonuna kadar savunmaya kararlıdır. RTÜK, cunta meraklılarının ekranlardaki haddini aşan hezeyanlarını da yakından takip etmektedir. Üst Kurulumuz, bazı yayınlardaki darbe sevdalılarının, ellerini ovuşturarak millet iradesine karşı çağrılarını ve yorumlarını dikkatle ve titizlikle izlemektedir" cümleleriyle adeta gözdağı verildi.

Devlet kurumlarının AKP'nin muhalefet tarafından devleti, 'parti devletine' dönüştürmekle itham ettiği bir süreçte hükumet lehine açıklamalar yayımlaması dikkat çekti.

bildiri darbe emekli amiraller 104 emekli amiral 103 emekli amiral akp mhp vatan partisi rtük hükumetimizin yanındayız devlet kurumları parti devleti montrö boğazlar sözleşmesi irtica parti devleti chp