RTÜK'ten Fox'un Yeni Sunucusu Selçuk Tepeli'ye 'Düdüklenme' Cezası

TAKİP ET

RTÜK, Fox TV ana haber bültenini bırakan Fatih Portakal'ın yerine gelen yeni sunucu Selçuk Tepeli'ye de ceza verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV ana haber bültenini bırakan Fatih Portakal’ın ardından, bu kez yeni sunucu Selçuk Tepeli’ye yayındaki konuşması nedeniyle ceza verdi. RTÜK, sunucu Selçuk Tepeli’nin  ana haber bülteninde yüksek otoyol ve köprü ücretlerinden bahsederken “Yani geçen varsa bilir. Orda ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun” sözlerinde geçen 'düdüklenmek' ifadesinden dolayı  Fox TV’ye para cezası verdi.

RTÜK’ün açıkladığı ceza gerekçesinde, Kanun’da yer alan “Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” ilkesini ihlal etmesi nedeniyle FOX’a idari para cezası uygulandığı belirtildi.

RTÜK'ün ceza verdiği diğer kanallar arasında ise; Haber Global, Meltem TV ve Tele 1 gibi yine muhalif kanallar yer alıyor.

rtüsk uhalif kanallar cezayı yeid tele1 fox tv selçuk tepeli fatih portakal yeni sunucu rtükten ceza aldı para cezası fox tv ana haber bülteni düdüklendik dediği için ceza aldı