Ruhani: Bazı Dost Ülkeler ABD Baskısından Dolayı Paramızı Vermiyor

TAKİP ET

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çin virüsü ile mücadelede kullanılmak üzere bazı dost ülke bankalarında bulunan paralarını ABD baskısı nedeniyle teslim alamadıklarını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çin virüsü ile mücadelede kullanılmak üzere bazı dost ülke bankalarında bulunan kendilerine ait paraları ABD baskısı nedeniyle teslim alamadıklarını açıkladı.

Bir ülkenin gıda, ilaç ve insani ihtiyaç malzemelerini satın almak için kendi parasını kullanamamasının tarihte görülmemiş bir kötülük olduğunu söyleyen Ruhani, "Bankalarında paramızın olduğu dost ülkeler, Amerika'nın baskısı nedeniyle bunları serbest bırakmaya hazır değil. Hepsi ABD zulmü ve baskısı karşısında geri adım attı" ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadelede kullanılmak üzere IMF'den kredi talep ettikleri krediyi onaylanmasına rağmen alamadıklarını vurgulayan Ruhani, "Çin virüsü krizi şartlarında ilaç ambargosunun kaldırılmasını bile dile getirmediler. ABD ilaç ve gıda almak için 5 milyar dolar borçlanmamıza izin vermedi" dedi.

Ruhani konuşmasında bahsettiği "dost ülkelerin" adlarını paylaşmadı.

ruhani iran abd çin virüsü dost ülke