Ruhani, İranlı Nükleer Fizikçinin Öldürülmesinin Sorumlusu Olarak İsrail'i Gösterdi

TAKİP ET

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkenin nükleer programının mimarı olarak görülen nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'ye düzenlenen suikastin sorumlusu olarak İsrail'i gösterdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkenin nükleer programının mimarı olarak görülen nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'ye düzenlenen suikastin sorumlusu olarak İsrail'i gösterdi ve "Bir kez daha küresel küstahlığın kötü elleri paralı gaspçı Siyonist rejimin kanıyla lekelendi" ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonuna göre, Ruhani, "Şehit Fahrizade'nin öldürülmesi düşmanlarımızın çaresizliğini ve nefretlerinin derinliğini gösteriyor. Onun şehitliği başarılarımızı yavaşlatmayacak." şeklinde konuştu. Ayrıca İranlı din adamları ve askeri yöneticilerin Fahrizade'nin öldürülmesinin intikamını alma sözü verdiği aktarılıyor.

Netanyahu Tarafından Hedef Gösterilmişti

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaklaşık 2 yıl önce İran nükleer arşivini ifşa ederek Fahrizade'yi hedef göstermişti.

Netanyahu, Nisan 2018’de İsrail istihbarat servisi Mossad’ın, İran nükleer çalışmalarından ele geçirildiğini iddia ettiği çok sayıda belgeyi kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu toplantıda Netanyahu, Fahrizade’nin Amad isimli bir projenin başında olduğunu iddia etmiş ve "Bu ismi unutmayın" demişti.

Ayrıca 2007'den bu yana İran'da 7 nükleer bilimci suikastle öldürüldü.

ruhani muhsin fahrizade suikast israil