Rus Askerleri İsviçreli Gazeteciyi Soydu ve Vurdu

TAKİP ET

İsviçreli gazeteci Guillaume Briquet, Rus işgal askerleri tarafından Ukrayna'da soyuldu ve vuruldu.

Rus diktatörü Putin'un Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin 12. gününe girildi. Saldırılar boyunca birçok savaş suçu işlendi.

Yetimhane ve çocuk yuvası vuran işgal ordusunun bünyesinde Ukrayna'ya saldıran bir Çeçen birliği, Kiev bölgesinde bir hastaneye baskın yapıp tüm personel ve hastaları esir aldı. Hastane çevresine mayın döşeyen Çeçenler, bölgeden Ukrayna güçlerine top atışları yapmaya başladı.

Savaşın başlamasından bu yana 38 çocuk öldürüldü ve iki katına yakın sayıda çocuk yaralandı. Rus işgal güçlerinin hiçbir askeri hedefin olmadığı noktaları defalarca bombaladığı anlar birçok kez kaydedildi.  Son olarak Rus askerleri Ukrayna'da İsviçreli gazeteci Guillaume Briquet'i soydu. Yüzünden kanlar akarken bir özçekim yapan Cenevreli gazeteci, fotoğrafı "Bir Rus komandosu yaraldı" mesajıyla Facebook'ta paylaştı.

Ukrainska Pravda'nın haberine göre çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Odessa ve Kherson'a yakın olan Mikolayev'de yaralandı ve Ukrayna polisi tarafından Kirovograd'da hastaneye kaldırıldı. 
Mikolayev'e ilerlediği sırada Ruslar tarafından kurşunlanan Briquet'in yüzünden ve kolundan yaralandığı, işgal askerlerinin yaptıkları "kontrol" sonrasında gazetecinin üzerinden pasaportunu, 3 bin euro nakit parasını, kişisel eşyalarını, kaskını, fotoğraf makinesini ve dizüstü bilgisayarını çaldığı bildirild.

rus askerleri isviçreli gazeteciyi soydu vurdu Guillaume Briquet