Rus Ayrılıkçı Lider: Halkı Tahliye Ediyoruz, Kadın ve Çocuklar Rusya'ya Gönderilecek

TAKİP ET

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te bulunan Rus ayrılıkçı lider Denis Pushilin, bölge sakinlerini Rusya'ya tahliye etme kararı aldıklarını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre Rus destekli ayrılıkçı lider Denis Pushilin, bölgede yükselen tansiyon nedeniyle Donetsk'teki sivilleri tahliye etme kararı aldıklarını söyledi. Pushilin'in açıklamasına göre öncelikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Rusya'ya gönderilecek.

Kremlin'den ya da Kiev'den konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken Reuters'a konuşan bir bölge sakini, henüz tahliyelerin başladığına ilişkin bir emare görülmediğini söyledi.



Donetsk sakinlerine yönelik yayımlanan uyarıda şehrin tahliye edildiği belirtildi. Halka panik yapmaması ve dikkatli olunması gerektiği belirtilen uyarıda yanlarına pasaportlarını ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kadar su ve yiyecek almayı unutmamaları gerektiği vurgulandı. 


 
Tahliye kararının bildirilmesinin ardından Donetsk'te sirenler çalmaya başladı. Ayrılıkçılar tarafından dolaşıma sokulan videolarda kentte aralıksız olarak siren çalındığı görülüyor.
Son olarak kentten tahliyeleri gerçekleştirmek için otobüslerin hazırlanmaya başladığı bildirildi.



Rusya, Ukrayna'ya saldıracağı iddialarını reddediyor, ancak ABD, Rusların bölgeye yaklaşık 190 bin asker yığdığını iddia ediyor.

Geride bıraktığımız 3 gündür Rusya bazı askeri birliklerini bölgeden ricata başladığını iddia etmeye başladı. Ancak ABD'li yetkililer geri çekilmeyi bırakın, bölgeye ek birlikler sevk edildiğini ileri sürdü. 

Rusya: Ukrayna Sınırından Daha Fazla Birlik Geri Çekilmeye Başladı

ABD BM Büyükelçisi: Sahadaki Kanıtlar Rusya'nın Her An İşgale Başlayabileceğini Gösteriyor


Bölgede yaşanan askeri hareketliliğin II. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük askeri seferberlik olduğu belirtiliyor. 

ABD: Rusya, Ukrayna Sınırına Yaklaşık 190 Bin Asker Yığdı

donetsk denis pushilin rusya ukrayna donbass kadın çocuk yaşlı tahliye