Rus Basını Cerablus Saldırılarını Böyle Gördü: "Rusya Türkiye'yi Bombalıyor! Şimdilik Suriye'de"

TAKİP ET

Putin Rejiminin politikaları doğrultusunda Rus Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlar, Tsargrad isimli televizyon kanalının internet sitesinde dikkat çekici bir üslupla incelendi.

Terör devleti Rusya'nın 5 Mart gecesi Suriye'nin Cerablus kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin kontrolündeki bölgeyi hedef alan hava saldırıları, Rus basınında dikkat çeken bir üslupla kendisine yer buldu. Kremlin'deki baskıcı rejimin kontrolündeki medyanın genelinde övgüyle anılan saldırıların arka planına odaklanan bir haber ise bu yönüyle diğerlerinden ayrıldı.

Bir dönem Türkiye'de de kendisine nüfuz sahası bulmuş Avrasyacı ideolog Aleksandr Dugin'in çizgisine yakınlığıyla bilinen Tsargrad isimli televizyon kanalının internet sitesindeki haber, "Rusya Türkiye'yi Bombalıyor! Şimdilik Suriye'de" manşetiyle servis edildi. Üçüncü Roma tezinin politik ve akademik bir gündem maddesi olarak daima masanın üzerinde durduğu Rusya'da Tsargrad, yani İstanbul isimli bir televizyon kanalının faaliyet göstermesi rejimin ideolojik duruşunu özetler nitelikte.

Rus Hava Kuvvetleri'nin Lazkiye'de aylardır sürdürdüğü saldırıların hedefinde Türkistan İslam Partisi'nin yer aldığı ifade edilen söz konusu haber metninde geçtiğimiz yıl İdlib'de gerçekleştiren ve 34 Türk askerinin şehadetine sebep olan alçak saldırıdan da bahsediliyor. 'Rusya'nın 30 ile 60 arasında Türk askerini öldürdüğü ve Türkiye'nin bunu görmezden geldiği' belirtilen haberde son saldırıların Türkistan İslam Partisi'ne büyük zarar verdiği ve hava saldırısını İdlib'i 'terörden tamamen arındıracak' büyük bir kara harekatının habercisi olduğu yönündeki görüşlere de tema ediliyor.

Öte yandan Rusya'nın son saldırılarında hedef aldığı örgütlerin Türkiye yanlısı olduğunun altı çizilirken bu gelişmeler, Rusya'nın işgali altındaki Türk topraklarında Hizbuttahrir mensubiyeti suçlamalarıyla gerçekleştirişilen baskınlarla beraber ele alınıyor.

Ayrıca selefilik ve Panislamizmle yaftalanan Rusya'nın hedefindeki yapılanmaların nihai hedefinin ise bunlardan bağımsız olarak esasında Ankara'nın Pantürkist politikalarına hizmet etmek olduğu vurgusu haberde defalarca vurgulanıyor.

Halifelik için açılan alt başlıkta ise bu müessesesinin Türk tarihindeki yerine dair verilen kısa ve yanlış bilgilerden sonra hilafetin yetki ve görevlerinin bugün dahi TBMM'de olduğu kaydediliyor. Selefi örgütlerin bu nedenle Türkiye'nin politikalarına hizmet ettiği gibi temelsiz bir tezden bahis açılırken akabinde Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının da yeni halifeliğin gayrıresmi ilanı olduğu ifade ediliyor.

Türkçülüğün ve Osmanlıcılığın da tahlil edildiği haber metni, başarısız bir Erdoğan analizi ile son buluyor. Erdoğan'ın bir Türk milliyetçisi olduğu iddiasına değinilirken daha aşırı bir milliyetçi olan Devlet Bahçeli tarafından Suriye'de bir bataklığa gömülmeye itildiği görüşüne yer veriliyor.

suriye cerablus idlib şam lazkiye rusya Türkiye tayyip erdoğan tsargrad aleksandr dugin türkistan islam partisi el kaide selefilik rusya tsargrad tv pantürkçülük panislamizm pantürkizm halifelik