'Rus Çarı'nı Protesto Korkusu Sardı! Kremlin'e Çıkan Bütün Yollar Kapatıldı

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta yüz binlerce kişinin katılımıyla onlarca şehirde gerçekleşen protestoların yayılarak büyümesi ihtimaline karşı Putin Rejimi tedbirler almaya devam ediyor.

Çin Virüsü ile mücadelede yolsuzluğun had safhaya ulaştığı ve devletin halkı yalnız bıraktığı Rusya'da muhalefetin tetiklediği protestolar, 20 yılı aşkın süredir ülkesini temel insan hakları ve demokrasi kriterlerinden hızla uzaklaştıran Putin Rejimini korku ve endişeye sevk ediyor.

Bu hafta daha fazla kente sıçraması ve daha geniş katılımın sağlanması beklenen eylemler öncesi meşruiyeti tartışmalı Rejim, önce eylemlerin merkezinde yer alan tutuklu muhalif lider Alexei Navalny'nin ekibini ev hapsi cezasına çarptırarak protestoların örgütlü ilerlemesini engellemeye çalıştı. Aralarında Lyubov Sobol ve Maria Alyokina gibi isimlerin de bulunduğu aktivistler, Çin Virüsü tedbirlerini ihlal suçlamasıyla cezalandırıldı.

Eylemlere ve eylemcilere karşı dikkat çeken bir diğer tedbir ise Başkent Moskova'da Kremlin'e çıkan bütün yollar ile metroların kapatılması oldu. İşte halkına karşı kendisini korku duvarları arasına saklayarak iktidarını korumaya çalışan Kremlin yönetiminin talimatıyla kapatılan hatların haritası:

putin diktatör çar rusya vladimir alexei navalny navalni protestolar kremlin moskova