Rus Destekli Suriye Diktatörü Sivilleri Katletmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

İdlib'in güneyindeki köyler, Şam Rejimine bağlı güçler tarafından karadan karaya atış yapan silahlarla vuruldu. İnsanlık suçu niteliğindeki saldırılarda 8 sivil hayatını kaybetti, 9 sivil ise ağır yaralandı.

Suriye'de tam yarım asırdır süren Esad saltanatının 21 yıllık vârisi Beşar Esad, sivil katliamlarını sürdürerek insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Milyonlarca sığınmacının topraklarını terk etmesine neden olan trajik durum karşısında özgür dünya seyirci kalmayı tercih ederken Rusya ve İran başta olmak üzere birçok diktatörlük, Şam'daki terör rejimini koşulsuz destekledi.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Medya Sorumlusu Hasan el-Ahmet'in AA'ya verdiği bilgilere göre Şam Rejimi, katliamlarına son olarak İdlib'in güneyinde devam etti. Bölgedeki İblin, Meşşun ve Belyun köyleri, Esad'a bağlı güçler tarafından yoğun saldırı altında bırakıldı.

Saldırı neticesinde İblin'de 5, Belyun'de 2 ve Meşşun'da 1 sivil hayatını kaybetti. Öte yandan ağır yaralanan 9 sivil de çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Suriye Beşar Esad İdlib Rusya Şam sivil katliamı insan hakları