Rus Devlet TV'sinde Kars ve Ağrı'yı İşgalden Söz Edildi

TAKİP ET

Sputnik ve Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan "Kars ve Ağrı Dağı'nın Rusya'ya geri dönmesini istiyorum" dedi.

Rus devlet televizyonu Rossiya-1'in canlı yayınında açıklamalarda bulunan Rus medya kuruluşu Sputnik ve Russia Today'ın (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Türkiye hakkında skandal sözler söyledi.

Simonyan tepki çeken açıklamasında "Kars ve Ağrı Dağı'nın Rusya'ya geri dönmesini istiyorum. Utanç verici Kars Antlaşması'na kadar buralar, Rusya'ya aitti... Ben emperyal Rus bilincine sahip bir insanım. Daha önce Rusya'ya ait olan her şeyi geri almak isterdim. Daha da utanç verici olan Brest-Litovsk Anlaşması'na göre verilenleri de... O zaman ülkemizin nüfusunun yüzde 30'unu ve büyük toprak parçamızı başkalarına verdik. Ağrı Dağı, Ermenistan'ın ana sembolüdür" dedi.

Ermeni ve Ruslar ısrarla Türk topraklarını işgalden söz etse de II. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan ordusunun sahada ne kadar ezici bir güç haline geldiği net olarak ayyuka çıktı.

II. Karabağ Savaşı'ndaki Türk zaferinin ardından, bugüne kadar böyle bir tatbikata asla girişmemiş olan İran dahi Karabağ'ın güneyinde askeri tatbikat yapmaya başladı.

Ancak savaşın neticelerinden biri olarak Ermenistan, Zengezur koridoru üzerindeki hava sahasını Azerbaycan uçaklarına açmak zorunda kaldı. Barış anlaşmasının kalıcı olabilmesi için koridorun kara yolu olarak da açılmasının zorunlu olduğu belirtiliyor.

Rus Devlet TV'sinde Kars ve Ağrı'yı İşgalden Söz Edildi