Rus Diktatör Putin Protestocuları 'Teröriste' Benzetti

TAKİP ET

Rusya'daki derin yoksulluk krizini umursamadan kendisine gizli bir saray inşa ettirdiği ortaya çıkan ve muhaliflerini tutuklayarak yıldırmaya çalışan terör idaresinin lideri Putin, ülke genelindeki protestolara katılanları teröristlikle itham etti.

20 yılı aşkın süredir Rusya Devlet Başkanlığı makamını şaibeli seçimleri ve çeşitli antidemokratik uygulamaları vasıta kılarak işgal eden Vladimir Putin, muhalif lider Alexei Navalny'nin tutuklanması ve yeni yolsuzlukların ayyuka çıkmasının ardından haftasonunda Rusya geneline yayılan protestolara dair sessizliğini bozdu.

Navalny'nin ekibinin önceden hazırlanmış bir videoyu yayımlamasıyla Gelencik'teki gizli sarayı bütün detaylarıyla beraber ifşa olan Putin, Öğrenciler Günü vesilesiyle düzenlenen üniversite öğrencileriyle buluşmasında böyle bir saraya sahip olmadığını söyleyerek durumu yalanlamaya çalışmakla yetindi.

Rus Diktatör, Rusya'nın dört bir yanında polis şiddetine rağmen bastırılamayan protestolarla ilgili soruyu ise konuyu eylemlere katılan 'çocuklara' getirerek savuşturdu. "Reşit olmayanların yasadışı eylemlere aktif şekilde dahil edilmesi kabul edilemez" diyen Putin, birçok diktatörün yaptığı gibi demokratik hakkını kullanan insanları terörist olarak itham etmeyi de ihmal etmedi ve sözlerine "Bu, teröristlerin taktiğini anımsatıyor. Çocuklar hiçbir zaman ön saflara sürülemez. Bunu ancak kadınları ve çocukları ön saflara gönderen teröristler yapar" şeklinde devam etti.

Ülkesini sözde bir referandumla adalet dairesinden tamamen kopararak resmen bir diktatörlüğe dönüştüren Vladimir Putin, bu gerçeği göz ardı ederek insanların fikirlerini yasal sınırlar içerisinde ifade edebileceğini şu sözlerle vurguladı:

"Bu tür konularda daha önce birçok kez konuştum ve bir kez daha altını çizmek istiyorum; herkes kendi görüşünü kanunda öngörülen çerçeve dahilinde ifade etme hakkına sahip. Kanunun çerçevesi dışına çıkan her şey, sadece yapıcılıktan uzak değil aynı zamanda tehlikeli."

vladimir putin rus çarı rus diktatör işgalci rusya birleşik rusya partisi alexei navalny öğrenciler günü protestolar gelencik putin'in sarayı