Rus Diktatör Putin'in Karadeniz Kıyısındaki Gizli Sarayı Deşifre Oldu

TAKİP ET

Rusya'da tutuklu muhalif lider Navalny'nin ekibi, Diktatör Putin'in inşa ettirdiği gizli sarayının görüntülerini yayımladı.

Noviçok ile öldürülmek istenen fakat uzun bir tedavi süreci ile hayata tutunan ve akabinde bütün tehditlere rağmen Rusya'ya dönen muhalif lider Alexei Navalny, ülkeye adım atar atmaz tutuklanmasına rağmen Diktatör Vladimir Putin'e karşı sert muhalefetini sürdürmeye devam ediyor.

Navalny'nin siyasi esareti sürerken henüz hürriyetleri gasp edilmeyen ekibi, Navalny'nin YouTube kanalı üzerinden bir video yayımladı. Söz konusu görüntülerde 1 Temmuz'da gerçekleşen şaibeli referandumla diktatörlüğünü adeta ömrünün sonuna dek garanti altına alan ve yargılanma ihtimalinin önünü tıkayan yasal düzenlemelere başvuran Putin'in Karadeniz kıyısında inşa ettirdiği gizli bir sarayı deşifre edildi.

Rus Diktatör'ün 1.3 milyar dolarlık (yaklaşık 9.68 milyar TL ve 100 milyar ruble) lüks sarayı, işgal altındaki Kırım'a çok yakın bir mesafedeki Gelencik şehrinin kıyısında bullunuyor. Olağanüstü durumlar için gizli bir tünelin yanı sıra kompleksin sınırları içerisinde helikopter pisti, kumarhane, buz pisti ve kilise bulunuyor.

Yoksulluk seviyesinin giderek yükseldiği Rusya'da halktan gizlenerek inşa edilen saraya dair Navalny, videoda “Burası Rusya’nın içinde ayrı bir şehir hatta bir krallık. Parmaklıklar, kendine özel limanı, özel güvenliği, kilisesi, kendisine ait izin sistemi, uçuşa yasak bölge ve hatta kendi sınır kontrol alanı bile var. Burası Rusya içinde ayrı bir devlet. Bu devletin de tek ve değişmeyen bir çarı var: Putin” ifadelerini kullanıyor.

Navalny, 202 hektarlık arazisiyle Monaco Prensliğinin yaklaşık 40 katı büyüklüğündeki görkemli yapının inşası için "Putin’in arkadaşları ki onlar Putin’in izniyle Rusya’dan istediklerini çaldılar ve çok minnettar oldukları için para biriktirip 100 milyar ruble ile patronlarına bir saray inşa ettiler" yorumunda bulundu.

Muhalif liderin tutuklanma riskiyle karşı karşıya kalan ekibi, videonun daha önce tamamlandığını fakat yayımlamak için Navalny'nin Rusya'ya dönüşünü beklediklerini kaydetti. Bunu Putin'den korkmadıklarını göstermek için yaptıklarını ifade ettiler.

Putin'i tiye alan muhalif lider, saraydaki israfa dikkat çekmek amacıyla "Vladimir meğer kanepeleri çok seviyormuş. Sarayında 47 tane kanepe var. Acaba hangisine oturuyor, hepsine mi oturuyor yoksa sadece pahalı olanları mı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den gelen ilk açıklamada ise bugüne kadar varlığı bilinmeyen ve Navalny'nin deşifre ettiği yapının Putin'e ait olmadığı söylendi.

alexei navalny vladimir putin rusya putin'in gizli sarayı rus diktatör putin poker masası israf yoksulluk rusya noviçok suikast öldürülmek istenen lider karadeniz kıyısındaki saray gelencik şehri kilise kanepe