Rus Diktatörden Google ve Apple'a Navaly Emri

TAKİP ET

Rusya'nın medya denetim kurumu Roskomnadzor, Apple ve Google'a Vladimir Putin'in rakibi Navalny'nin uygulamasının kaldırılmasını emretti.

Rusya'nın yayın denetim kurumu Roskomnadzor,  Google ve Apple’ın uygulama mağazalarından, Alexei Navalny’nin yolsuzlukla mücadele vakfı 'aşırılıkçı' olarak nitelendirildiği için muhalif lider hakkındaki hikayeleri yayımlayan uygulamanın kaldırılmasını talep etti.

Apple ya da Google’dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken bu talep Rus hükümetinin Navalny’i susturmak için yaptığı son girişimi olarak yorumlanıyor. Navalny, geçen Ağustos ayında Rusya’da bir uçuş sırasında Sovyet döneminden kalma sinir gazı Novichok ile zehirlenmekten kurtulmu, Almanya'dan döndüğünde Rus hükümeti, Navalny’in zimmete para geçirdiğini iddia ederek hakkında tutukluluk kararı çıkartmıştı.

Putin'in muhalif lideri hapsetmesi ve suikast düzenlemesi yurt dışında da tepki görüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Putin ile yaptığı görüşmede, Navalny’nin hapsedilmesinin kabul edilemez olduğunu ve serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

ABD Demokrat Parti üyeleri de Navalny’nin hapishanede ölmesi durumunda Rusya’ya yaptırım uygulayacaklarını duyurdu.

 

rusya sansür navaly rus putin diktatör almanya abd google apple