Rus Diktatörü Putin: Karşımıza Çıkan Sorunların Hepsini Çözeceğiz

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, Rus ordusunu durduran Ukrayna müdafaası karşısında zor durumda.

Ukrayna'ya saldırısından sonra Kiev hükümetinin kısa sürede çökeceğini ve direniş olmadan tüm ülkeyi işgal edebileceğini düşünen Rus diktatörü Vladimir Putin, Ukrayna direnişi karşısında zor duruma düştü.

Ukrayna ordusu ve halkının büyük bir iş birliği içinde işgal güçlerine direnmesi, Cumhurbaşkanı Zelenskiy'in ülkeyi terk etmeyi reddetmesi ve Batı ülkelerinin silah yardımlarıyla Rus ordusu kaydadeğer hiçbir ilerleme kaydedemedi.

Savaş uzadıkça Batı ülkeleri Moskova rejimini hedef alan yaptırımları giderek genişletti ve genişletmeye de devam ediyor. Yaptırımlarla birlikte Rus ekonomisi çöküşün eşiğine geldi. Rus firmalarının tarihi değer kayıpları yaşaması nedeniyle Moskova Menkul Kıymetler Borsası'nda işlemler askıya alındı ve günlerdir işlem yapılamıyor. Rus Merkez Bankası ise yüzde 20 değer kaybı yaşayan rubleyi kurtarmak için borsa üzerinden dolar alım satımlarına yüzde 30 komisyon getirdi ve vatandaşların bankalardan dolar alımını 9 Eylül'e kadar askıya aldı. 

Zor duruma düşen Rus diktatörü Vladimir Putin ise kendisini tefe koyup çalması muhtemel olan Rus halkını teskin etmeye çalışıyor. Rus propaganda organı Sputnik'in aktardığına göre diktatör Putin "Karşımıza çıkan sorunların hepsini çözeceğiz" dedi.  Vatandaşlara ekonomik sorunları çözeceğini söyleyen Putin, kendi ülkesinin ekonomik çöküşün eşiğine gelmesine karşın ABD'deki enflasyonun arttığını söyledi.

rus diktatörü putin zor durumda sorunları çözeceğiz