Rus Diktatörü Putin, Kazak Diktatörü Tokayev'e Rusça Konuştuğu İçin Teşekkür Etti

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, Kazakistan diktatörü Kasım Cömert Tokayev'e Rusça konuştuğu ve Rusçayı savunduğu için teşekkür etti.

Kanlı Ocak olaylarında KGAÖ'yü, yani Rus ordusunu ülkesine davet eden ve katliam yapan Kazakistan diktatörü Kasım Cömert Tokayev, yaptığı açıklamaların ve görüşmelerin neredeyse tamamında Rusça konuşuyor.

Kasım Cömert Tokayev, SSCB'nin dağılmasının ardından Rus emperyalizmini devam ettirmek için kurulan Birleşik Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasındaki görüşmelerde Rusçanın kullanılmasını önerdi. Tokayev Rus dilinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması için uluslararası bir organizasyon kurulmasını teklif etti.

Putin'den Tokayev'e Rusça Teşekkürü

Tokayev'in sözlerine ilişkin açıklama yapan Rus diktatörü Putin, Tokayev'e Rusça konuştuğu ve Rusçayı savunduğu için teşekkür etti. Putin "Kasım Cömert Kemeleviç'in sözlerine de değinmek istiyorum. Kemeleviç'e Birleşik Devletler Topluluğu (BDT) içerisinde Rusça konuştuğu ve Rusçayı desteklediği için çok müteşekkirim. Ülkeler arasında yapılan görüşmelerde Rusça konuşulmasının önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Aliyev ve Caparov da Rusça Konuşmuştu

Kısa süre önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Kırgızistan'a gitmiş ve Aliyev ile Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov Rusça konuşarak basın toplantısı yapmıştı.

rus diktatörü putin rusya ukrayna kazak kazakistan tokayev konuştuğu için teşekkür etti