Rus Diktatörü Putin Macron'u da Aşağıladı

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u aşağıladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna sınırında yaşanan gerilimi düşürmek amacıyla Rusya'ya diplomatik ziyaret gerçekleştirdi.

Ancak toplantı öncesinde Macron'un uçağı Moskova'ya indiğinde kortej servisi yapılmadı. Kazakistanlı gazeteci Nazgul Kenzhetay'ın verdiği bilgilere göre Macron 20 dakika boyunca kortejin gelmesini bekledi ve sonrasında uçaktan inerek Vnkovo terminaline yürüyerek gitti.

Toplantının gerçekleştiği salona giren Macron'un elini sıkmayan, birlikte fotoğraf vermek için yanına bile gelmeyen Putin, Macron ve yanındaki heyete eliyle "dur" işareti yaparak masaya oturmasını işaret etti. Ayrıca Putin, Fransız dilini bilmesine karşı Macron'un "Nasılsınız" şeklindeki sorusuna İngiliz dilinde yanıt verdi. Son olarak görüşme sonrasında yapılan basın toplantısının bitişinin ardından Macron, Putin'i metrelerce geriden takip etti.

Macron, Moskova'ya Uçuyor: Putin'in İnine Gidiyoruz


Rus hava güçlerinin Suriye'de onlarca Türk askerini şehit etmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretinde de benzer durumlar yaşanmış ve Rus diktatörü Putin, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dakikalarca beklettikten sonra karşısına çıkmıştı. 

macron putin rus diktatörü ziyaret aşağıladı erdoğan ukrayna