Rus Diktatörü Putin: Türkiye İle Suriye ve Libya'da İşbirliğimiz Oldukça Başarılı

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin ve AKP'li CumhurbakErdoğan görüşmelerinin basına açık kısmında açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Soçi'ye yaptığı ziyarette görüştüğü Rus diktatörü Putin, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı açıklamalarda Avrupa doğal gaz pazarında yaşanan sallantılara rağmen Türkiye'nin TürkAkım'ın devreye sokulmasından sonra güvende hissettiğini söyledi.

Türkiye ve Rusya'nın salgın sürecinde yaşanan ticaret kaybını telafi etmesinin yanında ticaret hacmini büyütmeyi de başardığını belirten diktatör Putin, "Türkiye’nin Rusya yatırımları toplam 1.5 milyar, Rusya’nın Türkiye yatırımları 6.5 milyar dolara ulaştı. Büyük projelerin hepsi planlı şekilde devam etmektedir" dedi.

34 Türk askerinin şehit edildiği hava saldırısını Rus Hava Kuvvetleri yapmamış gibi konuşan Rus diktatörü Putin, "Uluslararası alanda (Türkiye ile) oldukça başarılı bir biçimde işbirliği yapıyoruz. Bunu söylerken hem Suriye’yi kastediyorum hem de Libya konusunda pozisyonlarımızı koordine etmek üzere kurduğumuz temaslardan bahsediyorum" diye konuştu.

Salgın nedeniyle turizm sektörünün çok zarar gördüğünü belirten Putin, "Buna karşın bu sene Rusya’dan Türkiye’ye 2.5 milyon turist gitti. Rusya ile Türkiye’nin pandemi ile ortak mücadelesi ekonomi ve turizmin gelişmesine yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı S-400'leri Hatırlattı

Açıklamasında S-400'ler konusunda "Geri dönüş mümkün değil" diyen Erdoğan, "Ticaret hacminde kısmi bazı iniş çıkışlar olsa da şu an gayet iyi bir durumda. Ben daha da iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Özellikle turizmde vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye'yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız. Önümüzdeki yıl öyle zannediyorum ki Akkuyu'da birinci ünitenin açılışını yapabileceğiz. Yoğun bir çalışma var. Şu anda burada 13 bin insan çalışıyor, bunların 10 bini Türk, 3 bini Rus, ama bunların hemen hemen tamamına yakını da Rusya'da eğitim aldı. Bu da tabii yine aramızdaki ilişkilerin pekişmesine neden oluyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan görüşmenin basına kapalı kısmının ardından yaptığı açıklamada "Mevkidaşım Putin ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi’den ayrıldık" dedi.

Rus Diktatörü Putin Türkiye İle Suriye ve Libya'da İşbirliğimiz Oldukça Başarılı