Rus Diktatörü Putin Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

Kremlin, Rus diktatörü Putin'in Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul ederek Türkiye'ye geleceği bildirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rus diktatörü Putin'in Türkiye'de gerçekleştirecekleri görüşmenin tarihi ise henüz açıklanmadı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik işgal hevesinin sınıra yığılan 100 bin kişilik ordu ile ayyuka çıkmasıyla birlikte ABD ve Rusya arasında diplomatik görüşmeler hız kazanmıştı.

ABD, İngiltere, Japonya gibi ülkeler Rus istilasının hedefi olması beklenen Ukrayna'daki diplomatik personelinin ailelerine ülkeyi terk etme izni vermiş ve ülkedeki vatandaşlarına ülkeyi terk etme çağrısı yapmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin, Ukrayna ve Rusya arasında arabulucu olmaya çalışabileceğini belirterek "Biz gerginliğin bir silahlı çatışmaya dönüşmesini engellemek için elimizden gelen her çabayı göstermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Rusya'ya bazı taleplerinin niye kabul edilemez olduğunu anlatmamız lazım. Biz şu anda sayın Putin'i de ülkemize davet ettik. Ülkemizde kendisiyle ikili görüşme yapmak suretiyle bazı adımları atalım istiyoruz" demişti.

rus diktatörü putin akp recep Tayyip Erdoğan türkiyeye geliyor ukrayna