Rus Diktatörü Putin: Ukrayna'da Her Şeye Daha Yeni Başlıyoruz

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, Ukrayna'daki mağlubiyetini küçültmeye çalışıyor.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in emriyle Rus ordusu 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal için topyekun bir saldırı başlatmıştı.

Rus ordusunun işgal girişimi başkent Kiev'i hedef almış, Kiev'e ilerleyen 64 kilometre uzunluğundaki zırhlı konvoyu uzaydan görüntülenmişti.

Çin Malı Lastikler Rus Askeri Araçlarını Yolda Bıraktı


Bununla birlikte Rus ordusunun Kiev'i hedef alan tüm saldırıları Ukrayna savunması tarafından boşa çıkarıldı. İşgal girişiminin başından bu yana 30 binden fazla askeri personel ve pek çok ağır silah kaybeden Rusya, Batı ülkelerinden gelen ağır yaptırımlarla karşı karşıya.

Putin: Hiçbir Şeye Başlamadık

Buna karşın Rus diktatörü Putin, iktidarını koruyabilmek için mağlubiyetini küçültmeye çalışıyor. Kremlin'de parlamento mensuplarına konuşan Putin "Herkes bilmeli ki, genel olarak, henüz ciddi anlamda hiçbir şeye başlamadık" dedi.

"Müzakere" Vurgusu

Rusya'nın Ukrayna'daki "seferine" yeni başladığını iddia eden Putin, Batı ülkelerinin Rusya'yı savaş alanında yenmeye cesaretleri olmadığını öne sürdü.

"Herkes bilmeli ki, genel olarak, henüz ciddi bir şekilde hiçbir şeye başlamadık. Aynı zamanda barış görüşmelerini de reddetmiyoruz" diyen Putin, "Ama reddedenler bilsinler ki, iş ne kadar ileri giderse, bizimle müzakere etmeleri o kadar zor olacak” ifadelerini kullandı.

rus rusya diktatörü putin güldürdü ukrayna her şeye daha yeni başlıyoruz