Rus Diktatörü Putin: Ukrayna, NATO'ya Girerse Bizim İçin Tehdit Oluşturan Silahların Sevkiyatı Başlar

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın diktatörü Vladimir Putin, "Ukrayna NATO'ya girerse ardından Ukrayna'ya bizim için tehdit oluşturacak silah sevkiyatları başlar" dedi.

Putin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Soçi kentinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.


Rusya ve ABD Arasında Güvenlik Konularını Ele Alacak Ortak Yapı


ABD Başkanı Joe Biden ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Rus diktatörü, "Sanıyorum ABD tarafı da görüşmeyi bu şekilde değerlendiriyor. Önemli olan görüşmeler yapabiliyor olmamız. Rusya ile ABD arasında güvenlik konularını ele alacak ortak bir yapı kurma kararı aldık" ifadelerini kullandı.
 

"Rusya Barışçıl Bir Dış Siyaset Güdüyor" İddiası


Kırım'ı ve Donbası dünyanın gözleri önünde işgal eden Rusya diktatörü Putin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma planı yapıp yapmadığına yönelik bir soruyu provokatif bulduğunu ve Rusya'nın barışçıl bir dış siyaset güttüğünü iddia etti. Rus diktatörü Putin, "Bu provokatif bir soru. Rusya barışçıl bir dış siyaset güdüyor. Ancak güvenliğini sağlama hakkına da sahip. Bunu ortaklarımızla, dün de ABD Başkanı Joe Biden'la istişare ettik ve ediyoruz" diye konuştu.

"Libya konusunda Türkiye ile temas halindeyiz"

Rus diktatörü Putin, NATO'nun doğuya genişlemesi olasılığına yönelik korkusunu dile getirerek, "Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimalinden endişe duymamamız mümkün değil. Ukrayna NATO'ya girerse, ardından Ukrayna'ya bizim için tehdit oluşturacak silah sevkiyatları başlar" iddiasını dile getirdi.
 

"Libya'da Türkiye'yle Temas Halindeyiz"


Libya'da bu ay yapılacak seçimlerle ilgili de konuşan Putin, "Planlanan seçimlerin önceden kararlaştırılan tarihte yapılacağı ve bu ülkede istikrar sağlayacağını umuyoruz. Avrupa Birliğinin önde gelen ülkeleri ve Türkiye ile bu konuda temas halindeyiz" dedi.
 

putin rusya rus diktatörü kırım ukrayna donbas güney osetya işgal nato biden Miçotakis