Rus Diktatörü Putin'den Erdoğan Görüşmesi Öncesinde Kürtçü Terör Örgütüne Özerklik Mesajı

TAKİP ET

Rus diktatötü Putin, Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesinde dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Rus diktatörü Putin geçtiğimiz günlerde Suriye diktatörü Beşar el-Esad'ı Moskova'da ağırladı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Sayın Putin'e ve Rusya'ya, devletimizin egemenliği ve halkların kendi kaderini tayin hakkını sağlayan uluslararası hukuku savunmak için uluslararası toplantılarda gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederim. Suriye ve Rus ordularının başarıları sadece topraklarımızın kurtulması ve mültecilerin evlerine dönmesine değil; sınır tanımayan terörden dünya genelinde birçok masum insanın korunmasını da sağladı" ifadelerine yer verildi.

Esad'la yaptığı görüşmede Suriye'deki yabancı güçlerin varlığını eleştiren Rus diktatörü Putin, "Bence şu an Suriye'de en büyük sorun yabancı silahlı güçler. Birleşmiş Milletler kararı olmadan ve siz (Beşar Esad'a hitaben) talep etmediğiniz halde ülkenin bazı bölgelerinde bulunuyorlar. Bu da açıkça uluslararası hukuka aykırı. Ülkede bazı ceplerde kontrol etmesi kolay olmayan teröristlerin saldırıları sürüyor, sivilleri de terörize ediyorlar" diye konuştu.

Kürtçü Terör Örgütü'ne Mesaj

Bunun yanında dikkat çekici bir ifade de kullanan diktatör Putin, "Ortak çabalarımız sonucunda Suriye topraklarının büyük bir kısmı özgürleştirildi, teröristler ciddi zarar gördü, Suriye hükümeti ülkenin yüzde 90'ını kontrol ediyor" dedi.

Putin'in Esad'ın ülkenin yüzde 90'ını kontrol ettiği iddiası, yalnızca İdlib'i kontrol etmediği ve YPG hakimiyetinin meşru kabul edildiği şeklinde yorumlandı. Bu sebeple Putin'in söz konusu açıklaması, Esad'ın Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye ülkenin kuzeydoğusunda özerklik sözü verdiği iddialarını akıllara getirdi.

Rus Diktatörü Putin'den Erdoğan Görüşmesi Öncesinde Kürtçü Terör Örgütüne Özerklik Mesajı