Rus Diktatörü Putin'in Sözde Kırım Temsilcisi Georgiy Muradov Türkiye'ye Gelecek: İşgali Meşrulaştırma Çabası

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin'in sözde Kırım Temsilcisi Georgiy Muradov, Kırım işgalini meşrulaştırmak amacıyla Türkiye'ye geliyor.

Diktatör Putin'in sözde Kırım Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov'un Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Muradov daha önce yaptığı bir açıklama yapmış ve "Türkiye ile federal düzeyde o kadar geniş ve verimli ilişkilerimiz var ki, Kırım’ın Rusya’ya aidiyeti gibi hassas bir konuda meydan okurcasına davranmak bana göre kabul edilemez. İki sandalye arasında oturmak işe yaramayacak ve yakında karar vermek gerekecek" demişti.

Muradov yaptığı ziyarette Rusya'nın Kırım'ı işgalini meşrulaştıran faaliyetlerde bulunan Ünver Sel ve Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu aleyhinde açıklamalarıyla bilinen Kırım Dernekler Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ile de görüşme yapacak.

Muradov'un bazı önemli şehirlere de giderek bu şehirlerin belediye başkanlarıyla görüşeceği, bu görüşmelerle işgale meşruiyet kazandırma amacı taşıdığı konuşuluyor.

Rusya'nın Türkiye'nin Toprak Bütünlüğüne Saldırıları

Muradov daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye'deki azınlıkların dil ve eğitim haklarının sağlanması gerektiğini söylemiş, "Toplu yerleşim bölgelerinde özerk yönetim olanaklarını ilgi alanımızda tutacağız" demişti. 

Muradov'un ziyaret edeceği Ünver Sel ise Ruslar tarafından Türkiye'deki Kırım diasporası olarak yansıtılan Kırım Kalkınma Vakfı gibi birçok kuruluşun başkanlığını yapmakta.

Rusya'nın Kırım'daki işgalini meşru göstermeye çalışan Ünver Sel, Rusya ve Esad rejiminin Türk askerlerini bombalayarak şehit ettiği günlerde Rusya'nın Asker Günü'nü kutlamış ve resepsiyonuna katılmıştı. Türkiye'de Rusya'yı cansiperane savunan şahısların en önde gelenlerinden olan Ünver Sel, Rusya'nın Boğazlar ve Karadeniz'deki diskurunu sahiplenerek Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir makaleyi paylaşmıştı.

Rus Diktatörü Putin'in Sözde Kırım Temsilcisi Georgiy Muradov İşgali Meşrulaştırmak İçin Türkiye'ye Gelecek