Rus Diktatörü Vladimir Putin, Rusya'da Seferberlik İlan Etti

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, Rusya Federasyonu'nda seferberlik ilan etti.

Dün gece yapacağı ulusa sesleniş konuşması ertelenen Rus diktatörü Vladimir Putin, bu sabah Rus halkına seslendi.

"Batı, Rusya'yı yok etmek istiyor" diyen Putin, ülkede kısmi seferberlik ilan etti.

"Batı, Rusya'ya Karşı Komplo Kurdu"

Batı ülkelerinin Rusya'yı zayıflatmak amacıyla 2014'ten itibaren Ukrayna'da "komplo kurduğunu" iddia eden Putin, Batı'nın Rusya'ya karşı Kafkasya'da teröristleri desteklediğini ve Rus sınırlarında askeri altyapı oluşturduğunu öne sürdü.

Kısmi Seferberlik İlan Etti

Donbass, Kherson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlenecek referandumları destekleyeceklerini ve bu sözde referandumları düzenleyecek olan ayrılıkçı teröristlere yardım edeceklerini açıklayan Putin, kısmi seferberlik ilan etti.

Rus ordusunun ve savunma sanayiinin kapasitesini artırmak için bazı önlemlerin hayata geçirileceğini söyleyen Putin, kısmi seferberliğin yedek ordu mensuplarıyla ilgili olduğunu ve seferberlik yasasını imzaladığını söyledi.  Söz konusu yasa, bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

"Nükleer Silah Kullanırız, Blöf Yapmıyoruz"

Ukrayna'yı işgal edenin kendisi olduğunu unutan Putin, "Washington, Londra ve Brüksel, Ukrayna'yı Rusya'ya saldırmaya teşvik ediyor. Batı bizi yok etmek ve yağmalamak istiyor. Batı ve Ukrayna bizi kitlesel imha silahları ve nükleer silahlarla tehdit ediyor" dedi.

Rusya'nın da nükleer silahlara sahip olduğunu hatırlatan Putin, "Elimizdekiler Batı'dakilerden daha iyi. Rusya'nın toprak bütünlüğü tehdit altına girerse bunları kullanmaktan çekinmeyiz. Blöf yapmıyoruz" diye konuştu.

Şoygu: 300 Bin Kişi Silah Altına Alınacak

Putin'in ardından konuşan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında 300 bin kişinin silah altına alınacağını açıkladı.

 

rusya seferberlik ukrayna putin