Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Toplantısında Zelensky'e 'O...u Çocuğu' Dedi

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM görüşmelerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky için "Orospu çocuğu ama bizim orospu çocuğumuz" dedi.

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu görüşmelerinde dünya liderlerinin yaptıları konuşmaların ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Güvenlik Konseyi'nde bir konuşma yaptı.

Antony Blinken'ın konuşmasının bitmesinden hemen önce salona gelen Lavrov, kısa süren konuşmasında Rusya'nın Kiev'in Rusça konuşanlara baskı yaptığına ve Batı'nın Ukrayna'ya desteğinin Moskova için bir tehdit olduğuna dair alışılık Rus iddialarını yineledi.

Konuşmasının sonunda Lavrov, ABD'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'e yönelik tavrının "O bir orospu çocuğu ama bizim orospu çocuğumuz" anlayışına dayandığını söyledi. BM görüşmelerinde küfür edecek kadar ileri giden Rus Dışişleri Bakanı, konuşmasının bitişinin ardından hızla salonu terk etti.

Kuleba: Lavrov Kaçma Konusunda Rus Askerleri Gibi Usta

Ukrayna lideri Zelensky'ye küfür ettiği konuşmasının ardından salonu hızla terk eden Lavrov'a tepki gösteren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, "Lavrov kaçma konusunda Rus askerleri gibi usta" dedi.

rus rusya Dışişleri Bakanı sergey lavrov bm birleşmiş milletler toplantısında zelensky orospu çocuğu dedi