Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Ermenistan Ziyaretinde Sözde "Ermeni Soykırım Anıtı"na Çelenk Bıraktı

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan'a diplomatik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan'a yaptığı ziyarette Ermenistan'da bulunan sözde "Ermeni Soykırımı Anıtı"nı ziyaret ederek anıta çelenk bıraktı.

Lavrov, Ermeni Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan'la yaptığı görüşmesinde “Koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri sıkı bir işbirliği içerisindeyiz, Rusya Ermenistan’a virüsün yayılmasını önlemek için yardım sunuyor. Sputnik V aşısının bir partisi karşılıksız olarak gönderildi. Geçen ay 15 bin dozluk bir başka sevkiyat da yapıldı” açıklamasında bulundu. Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesini öngören bir anlaşma geçtiğimiz günlerde Rusya ve Türkiye arasında imza edilmişti.

Lavrov Ermenistan'a aşı tedariki ile ilgili olarak “Yakın zamanda ek sevkiyatlar planlanıyor, Ermeni dostlarımızın 1 milyon doz aşı sevkiyatına yönelik talebi üzerinde çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Dağlık Karabağ'daki durumla ilgili olarak da konuşan Lavrov, “Dağlık Karabağ’daki istikrar sürecinde olumlu eğilimler görüyoruz. Sahadaki durum kayda değer ölçüde normalleşti. Rus barış güçleri güvenliğin garantörü görevi görüyor. Ayrıca savaş tutsaklarının takası sürecinin tamamlanması konusuna da sürekli dikkat veriyorlar" ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan sınırına Ermeni topraklarında görev yapan Rus güçleri için iki yeni kale inşa edildiğini duyurmuştu.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Ermenistan Ziyaretinde Sözde "Ermeni Soykırım Anıtı"na Çelenk Bıraktı