Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk Düşmanı Paylaşım

TAKİP ET

Doğu Akdeniz'de gerilim devam ederken Rus Dışişleri Bakanlığı resmi hesabından, Yunanistan'ın bağımsızlığının reddedilmesi üzerine Osmanlı'ya karşı Fransa ve İngiltere ile birlikte gerçekleştirdikleri Navarin Deniz Muharebesi'ne dair zafer paylaşımı yapıldı.

Rus Dışişleri Bakanlığı resmi hesaplarından, 193 yıl önce Rusya'nın İngiltere ve Fransa ile birleşerek Osmanlı'dan Yunanistan'a bağımsızlık vermesini istediği; Sultan II. Mahmut'un bu isteği reddetmesi üzerine 3 devletin birleşerek Osmanlı'ya karşı başlattığı deniz harekatı olan Navarin'e dair zafer paylaşımı yapıldı.

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim sürerken Rus Dışişleri Bakanlığı'nın 'Yunanistan'ın bağımsızlığı için en önemli adımlarından biri' olduğunu ifade ederek Navarin Deniz Muharebesi paylaşımı yapması Türk düşmanlığını ortaya koydu.

Yapılan paylaşımda, Osmanlı İmparatorluğu'nun Yunanistan'a bağımsızlık vermeyi reddetmesi üzerine, Rusya'nın İngiliz ve Fransızlar ile birlikte hareket ederek Osmanlı'ya nasıl darbe vurduğu övgülerle anlatıldı.

rusya rus dışişleri bakanlığı fransa ingiltere navarin deniz zaferi zafer paylaşımı doğu akdeniz gerilim yunanistana destek osmanlı mısır navarin zaferi türk düşmanlığı osmanlı rus savaşı türk düşmanı zafer payla