Rus Gazprom, Borç Karşılığı BOTAŞ'ı İstiyor İddiası

TAKİP ET

BOTAŞ, Türkiye Varlık Fonu Portföyünde yer alan bir kamu iktisadi teşebbüsü olurken, Merkez Bankası ile döviz işlemleri konusunda da gündemden düşmüyor.

Resmi olarak yalanlanmayan iddiaya göre AKP istibdadı seçim öncesinde işgalci Rusya'dan gaz borcunun ötelenmesini istemişti.

Rus tarafının da kabul ettiği söylenen ödeme konusunda bugün BOTAŞ eski Gaz Alımı Daire Başkanı Ali Arif Aktürk, "duyumlarına" dayanarak ortaya bir iddia attı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Aktürk, "Gazprom Başkanı Miller, Türkmenistan, Özbekistan ve gibi ülkeleri geziyor. Seçim sonrasında BOTAŞ'tan alacakları karşılığında BOTAŞ'ı devralabileceklerini ve bunu konuşacaklarını, Mavi Akim ve diğer borç ve alacaklarla ilgili müzakerelerle birlikte ele alacaklarını ifade etmiş. Eğer mevcut Erdoğan yönetimi devam ederse kapalı kapılar ardında bunlar konuşulacak. Benden söylemesi."

İddiaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmasa da eli kanlı Rus diktatörü Putin'in geçen yıl "Türkiye'yi bir gaz merkezi" yapmak istediği biliniyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da sık sık Putin'le yakın dost olduklarını vurguluyor. 

rus gazprom botaş borç rusya türkiye rusya