Rus Güdümündeki Çeçen Diktatörü Kadirov AKP'li Cumhurbaşkanı'na Seslendi

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta Türkiye'yi tehdit eden Rus diktatörü Putin'in güdümündeki Çeçen diktatörü Ramazan Kadirov, AKP'li Cumhurbaşkanı'na seslendi.

Rus diktatörü Putin'in güdümündeki Çeçen diktatörü Ramazan Kadirov, geçtiğimiz hafta Kocaeli'nin Körfez ilçesinde açılan Cevher Dudayev Parkı'nın ismini hazmedemeyerek Türkiye'yi tehdit etmişti.

Kadirov Türkiye'yi "teröristlere arka çıkmakla" suçlamış ve başkent Grozni'ye Kürtçü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın heykelini dikmekle tehdit etmişti.

Çeçen Diktatörü Kadirov: Öcalan'ın Heykelini Dikeriz


Kadirov'un Dudayev'in adının parka verilmesi sebebiyle Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etmesinin ardından Rusya buna paralel bir açıklama yapmıştı. 

İşgalci Rusya, Cevher Dudayev'in Adının Parka Verilmesini Sindiremedi


Türkiye'ye yönelik yeni bir açıklama yapan Çeçen diktatörü Kadirov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru karar vereceğini umut ediyorum. Türkiye’yi çok seviyoruz, zengin bir tarihi var, Müslüman mirası var. Dolayısıyla biz bu akıl almaz olay yüzünden ilişkilerimizin bozulmasını istemeyiz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığının harekete geçtiğini belirten Kadirov, Türkiye'den yanıt beklediklerini ifade etti.

Cevher Dudayev'in İsmi Türkiye'nin Dört Bir Yanında Yaşıyor

Cevher Dudayev'in ismini taşıyan söz konusu park, Türkiye'deki ilk park değil. "Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir" diyen Türk dostu Cevher Dudayev'in ismi Türkiye'nin birçok yerinde varlığını uzun yıllardır sürdürüyor.

ramazan kadirov cevher dudayev putin rus çeçen recep Tayyip Erdoğan