Rus Haber Kuruluşu NEWSru, Ülkedeki 'Siyasi Durumu' Gerekçe Göstererek Yayın Hayatına Son Verdi

TAKİP ET

Rus çevrimiçi haber kuruluşu NEWSru, Rusya'daki 'siyası durumu' suçlayarak yayın hayatına son verdiğini duyurdu.

Rusya'da çevrimiçi olarak yayın hayatına devam etmekte olan NEWSru, reklamverenlerin bağımsız haber kuruluşlarından uzak durması nedeniyle, kuruluşun işleyişinin ekonomik olarak imkansız hâle geldiğini belirtti. Bu duruma sebep olan şeyin ülkedeki 'siyasi durum' olduğunu ifade eden NEWSru, yöneticileri suçladı ve kapandığını açıkladı.

Moskova merkezli haber sitesi, internet sitesinden yaptığı açıklamada "Ekonomik nedenlerle çalışmalarımızı durduruyoruz. Ülkedeki siyası durum nedeniyle bu durum kışkırtılıyor" dedi.

Bu duruma gelinmesinin dönüm noktasını, yedi yıl önce hem Rus dış politikasının hem de iç ekonomik yapının önemli ölçüde değişmesi olarak nitelendiren kuruluş, "Günün resmi, devlet destekli medya kuruluşlarının tercih ettiği resimden o kadar farklı hale geldi ki, büyük reklamverenler 2014 olaylarından sonra bizimle iş birliği yapmayı bıraktı. Diğer reklamverenler ise özellikle bu yıl temkinli olmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın yakın zamanda, aralarında Özgür Avrupa Radyosu/Özgürlük Radyosu, Meduza ve VTimes haber sitelerinin de yer aldığı çok sayıda haber kuruluşunu "yabancı ajanlar" olarak ilan ettiğini ve bu kuruluşların hedef alınarak kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığını belirten NEWSru, "Giderek daha saygın insanları ve doğru bilgi kaynaklarını yabancı ajanlar ve aşırılık yanlıları olarak etiketlemek zorunda kaldılar. Ekonomideki ve hukuk alanındaki mevcut durum, NEWSru.com'un yüksek kaliteli içerik üretmesini imkansız hale getirmiştir" dedi.

 

newsru siyasi durum rusya rus moskova kapandı kapatıldı yayın hayatına son verdi gerekçe göstererek reklamverenler suçladı suçlama putin otoriter baskıcı hukuk ekonomi zorunlu çalışmalarını durdurdu