Rus İşgal Güçleri Ukrayna'da Bir Kırım Tatarını Daha Alıkoydu

TAKİP ET

Ukrayna'nın Kherson bölgesinde bir Kırım Tatarı daha Rus işgalciler tarafından alıkonuldu.

QHA'nın aktardığına göre Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada Rus işgalcilerin 20 Mayıs 2022 günü Rus işgalcilerin Geniçesk'te baskınlar düzenlediğini ve bu baskınlardan birinde Kırım Türklerinden Ruslan Abdurahmanov'un alkonulduğu belirtildi.

Açıklamada "Ön bilgilere göre Kırım Tatarı; Asker Sivil Toplum Kuruluşu üyesi olmakla suçlanıyor. Ruslan Abdurahmanov şu an büyük ihtimal Akmescit’teki (Simferopol) tutukevinde tutuluyor" ifadelerine yer verildi.

Abdurahmanov'un üye olmakla suçlandığı Asker Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkan Yardımcısı Lenur İslamov, Abdurahmanov'un kuruluşa üye olmadığını açıkladı. 

Rus işgalcilerin ele geçirilen Kherson ve Zaporijya bölgelerinde halkı baskı altına almak için çok sayıda tutuklama yaptığını belirten Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, "Elimize ulaşan bilgiye göre, 118 kişi Herson ve Zaporijjya bölgelerinden işgalciler tarafından kaçırıldı. Bunlardan 18’i Kırım Tatarı" ifadelerini kullanmıştı.

Alıkonulan Tatarların işkence gördüğünü belirten Bariyev, "Geniçesk’teki 17 numaralı yüksek okulu da bir işkencehaneye dönüştürdüler. İşgalciler orada insanları sorguluyor, onlara karşı işkence uyguluyor. Genelde erkeklerin arabalarına el konuluyor, para talep ediyorlar, işkencelerden sonra ise insanları mezarlık veya yol kenarına bırakıyorlar" dedi.

rus rusya işgal güçleri ukrayna bir kırım tatarını daha alıkoydu eskender beriyev lenur islamov ruslan abdurahmanov