Rus İşgalciler, Kırım'ı Yağmalamaya Devam Ediyor

TAKİP ET

2014 yılında Kırım'ı işgal eden Rusya, yarımadanın güzelliklerini yağmalamaya devam ediyor.

Rus işgali altındaki Türk yurdu Kırım’da işgalci yönetim, 19. yüzyılda kurulan ve şarap koleksiyonu ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabına giren Massandra üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretim işletmesini satışa çıkardı. Şirketin hisselerinin tamamının 5,3 milyar ruble başlangıç ​​fiyatı ile açık artırmaya çıkarıldığı bildirildi. Açık artırmanın 14 Aralık 2020 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Kırım’ın en eski ve en büyük şarap üreticisi Massandra, Rus işgalcilerin 2014 yılında yarımadayı işgal etmesinden sonra “kamulaştırılmıştı”. Bunun yanı sıra şirkete ait üzüm bağları satılmış ve şarap koleksiyonundaki 13 bin şişe şarabın satışa çıkarıldığı açıklanmıştı. Ukraynalı yetkililer, mevzubahis bu yasa dışı eylemlerden sorumlu olanların cezalandırılacağı uyarısını yapmıştı.

Guinness Rekorlar Kitabına Girmişti: Massandra Üzüm İşletmeciliği

Kırım'ın güzel sahil kenti Yalta’nın Massandra köyünde 1894-1897’de kurulan Massandra işletmesi, en büyük üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretim işletmelerinden biri. Şarap koleksiyonunda yaklaşık bir milyon şişe şarap bulunan işletmenin bünyesinde dokuz şarap imalathanesi ve üç bağımsız fabrika yer alıyor. 1988 yılında Massandra, eşsiz ve büyük şarap koleksiyonu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

Kırım Rusya Guinness Ukrayna Kırım yarımadası Rus işgali