Rus İstihbaratı Estonya'nın Saint Petersburg Konsolosunu Casusluk Suçlamasıyla Gözaltına Aldı

TAKİP ET

Rus istihbarat servisi FSB, Estonya'nın Saint Petersburg Başkonsolosu Mart Latte'yi casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldığını bildirdi.

Rus basını Estonya'nın Saint Petersburg Başkonsolosu Mart Latte'nin dün bir Rus vatandaşından "gizli belgeler" aldığı sırada Rus istihbarat servisi FSB tarafından gözaltına alındığını yazdı.

FSB'den yapılan açıklamada, Rusya'ya karşı düşmanca nitelik taşıyan faaliyetlerde bulunan diplomat hakkında uluslararası hukuk dahilinde tavır alınacağı bildirildi.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesi sonrasında işgalci Rus yönetimi ile Batı ülkeleri arasında casusluk olaylarında ciddi artış görülüyor. 

Son olarak Saint Petersburg Ukrayna konsolosu Alexander Sosonyuk, Mart Latte ile aynı gerekçeler öne sürülerek FSB tarafından gözaltına alınmış ve akabinde sınırdışı edilmişti.

Bunun yanında Rusya'nın 2014 yılında Çekya'daki bir mühimmat deposuna yapılan saldırıların arkasında olduğunun ortaya çıkması nedeniyle iki ülke arasında gerilim sürüyor. Bu gerginliğin bir yansıması olarak Rusya, Çekya ve ABD'yi "düşman devlet" olarak ilan etmişti.

Rus İstihbaratı Estonya Konsolosunu casusluk iddiasıyla Gözaltına Aldı