Rus Medyasının İki Yüzlü Tavrı

TAKİP ET

Taliban'ı başka ülkeleri ziyaretinde "terör örgütü" olarak niteleyen Rus medya kuruluşu Sputnik'in dili Rusya'ya ziyaretinde lâl oldu.

Taliban'ın başka ülkelere yaptığı ziyaretleri "Rusya ve başka ülkelerde yasaklı olan terör örgütü" notuyla haberleştiren Rus medya kuruluşu Sputnik, Taliban'ın Rusya'ya yaptığı ziyarette bu notu düşmedi.

Afganistan'da sivilleri hedef almaktan çekinmeyen ve yarattığı korku ve terör ortamı Kabil'in düşüşü ile bir kez daha ortaya çıkan Taliban, dünyanın birçok yerinde terör örgütü olarak kabul ediliyor. Taliban'ın kendi ülkesinde yarattığı korku, Kabil'in düşüşü ile birlikte on binlerce Afganistanlının ülkesinden kaçmasıyla ortaya çıkmıştı.

Öyle ki Afganistan'dan kaçmak isteyen bazı kişiler Kabil Havalimanı'ndan kalkan uçakların kanatlarına tutunmuş, yüzlerce metre yüksekten düşerek feci biçimde hayatlarını kaybetmişlerdi. Bunun yanında Kabil Havalimanı'nın girişinde "Taliban bizim için geliyor" diye ağlayan kadınların hiç değilse çocuklarını kurtarmak için Havalimanı'ndaki ABD askerlerine küçücük çocuklarını verdikleri görüntülenmişti.

Afganistan'ı ele geçiren terör örgütü Taliban'ın Türkiye'ye yaptığı ziyaretleri "Rusya ve başka ülkelerde yasaklı olan terör örgütü" notuyla haberleştiren Rus medyası Sputnik'in dili, Taliban heyeti Moskova'ya ziyaret gerçekleştirince lâl oluverdi.

Sputnik söz konusu haberde daha önce yaptığı şekliyle "Rusya ve başka ülkelerde yasaklı olan terör örgütü" notunu düşmedi.

Rus Medyasının İki Yüzlü Tavrı Taliban'ı başka ülkeleri ziyaretinde terör örgütü olarak niteleyen Rus medya kuruluşu Sputnik'in dili Rusya'ya ziyaretinde lâl oldu