Rus Muhiplerinin Şahı Rusların Ukrayna'yı İşgalini Bedir ve Uhud Savaşlarına Benzetti

TAKİP ET

Perinçek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini Bedir ve Uhud savaşlarına benzetti.

Ulusal Kanal'daki "Çıkış Yolu" programında konuşan Doğu Perinçek, Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'yı işgal girişimini, Bedir Savaşı ve Uhud Savaşı'na benzetti.

Türk kamuoyunda "Rus ve Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Perinçek, "Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor" dedi.

"'Savaşa hayır'da müthiş bir sinsilik var. Müthiş bir aldatmaca var. 'Savaşa hayır' diyor gönüllere hitap ediyor adamlar. Bu kadar güzel bir slogan olur mu? Ama burada hayır denen savaş mazlumların kurtuluş savaşı. Uhud Savaşı'na, Hz. Peygamber'in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz" diyen Perinçek, "Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına" ifadelerini kullandı.

Perinçek ve taifesi, Türkiye'de Rus ve Çin propagandası yapıyor, bu ülkelerin çıkarlarını müdafaa ediyor, öyle ki Aydınlık gazetesi dünkü sayısında Uygur Türklerine soykırım uygulanan Doğu Türkistan'la ilgili şu skandal manşeti atma cüretini gösterdi:

Perinçek'in Aydınlık'ından Soykırım Propagandası

doğu perinçek rusya ukrayna işgal savaş hz muhammed bedir uhud