Rus Muhiplerinin Şahı: Türkiye'nin Donetsk ve Luhansk'ı Tanıması Zorunluluk

TAKİP ET

Türk kamuoyunda "Rus ve Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Doğu Perinçek, beşinci kol faaliyetini sürdürüyor.

Türk kamuoyunda "Rus ve Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rus propaganda kanalı Sputnik'e yaptığı açıklamada "Türkiye hükümetinin bu devletleri tanıması, Türkiye’nin toprak bütünlüğü, mavi vatanımızı savunma, teröre karşı mücadele, ekonomik kurtuluş savaşımız ve enerji güvenliğimiz açısından vazgeçilmez bir sorumluluktur" dedi.

Rus diktatörü Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğu topraklarında ayrılıkçı teröristler tarafından kurulan sözde devletleri tanıma kararı almıştı.

"Türkiye Tarafsız Kalamaz"

Putin'in kararına ilişkin açıklama yapan Perinçek, "Donetsk ve Lugansk’ta iki cumhuriyetin bağımsızlığının ilanı Türkiye’nin güvenliğine hizmet etmektedir çünkü Atlantik sisteminin doğuya doğru genişlemesine ve ABD’nin Türkiye üzerindeki tehditlerine ağır darbeler indirmektedir. Dolayısıyla Türkiye hükümeti bu süreçte tarafsız kalamaz ve kendisine yönelik tehdide karşı konumlanması tarihi önemdedir" diye konuştu.

"Türkiye NATO'dan Çıkmalıdır"

"Bu durumda Rusya’nın ABD tehdidine karşı yürüttüğü mücadele, Türkiye’nin de güvenliğine, özellikle Doğu Akdeniz’deki mavi vatan savunmamıza katkıda bulunuyor. 8 yıl önce kurulan Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin bugün Rusya tarafından tanınması, NATO’nun Doğu’ya doğru genişlemesinin önünü kesmiş ve ABD emperyalizmine ciddi darbe indirmiştir" diyen Perinçek, "Türkiye hükümetinin bu devletleri tanıması, Türkiye’nin toprak bütünlüğü, mavi vatanımızı savunma, teröre karşı mücadele, ekonomik kurtuluş savaşımız ve enerji güvenliğimiz açısından vazgeçilmez bir sorumluluktur. Çünkü NATO’nun doğuya doğru genişlemesi, Türkiye için de ciddî bir tehdittir. ABD emperyalizmi, Karadeniz’de güçlenirse, Akdeniz’de başımıza belâ olacaktır. Doğuya doğru genişleyen NATO, mezarına ilerleyen NATO’dur. Türkiye, güvenliğini sağlamak ve gerçek dostlarıyla dayanışmasını güçlendirmek için NATO’dan çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.

doğu perinçek rus muhiplerinin şahı türkiye donetsk luhansk tanıması zorunluluk