Rus Oligark Roman Abramovich Göztepe'yi Satın Aldı

TAKİP ET

Rus oligark Roman Abramovich, İzmir ekibi Göztepe'yi satın aldı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgale kalkışmasının ardından Batılı ülkeler Rus oligarklara sert yaptırımlar uygulamıştı. Birçok Rus oligark varlıklarını Avrupa'dan kaçırmaya çalışmış, bu oligarkların adres olarak Türkiye'yi göreceği konuşulmuştu.

Putin'in Oligarkları Gemiyi Terk Ediyor: Abramoviç Chelsea'yı Satacak


Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eğer herhangi bir Rus vatandaşı Türkiye'yi ziyaret etmek isterse elbette yapabilir. Ruslar şu anda turist olarak sorunsuz bir şekilde Türkiye'ye gelebiliyor. Rus oligarkların Türkiye'de yapacağı işlerin uluslararası hukuka bir aykırılığı söz konusu değilse bunu değerlendiririz ancak aksi bir durum ise bu başka bir meseledir" demişti.

Roman Abramovich'in iki yatı da Türkiye kara sularına gelmiş ve Rus oligarkın Türkiye'de yatırım yapacağı konuşulmaya başlanmıştı.

Rus Oligark Abramoviç'in Yatı Bodrum'a Demirledi: Ukraynalılardan Protesto


Medya Ege'nin aktardığı habere göre Roman Abramovich, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden İzmir ekibi Göztepe'yi satın aldı.

Göztepe başkanlığından istifa ederek kulüp hisselerini satın alan Mehmet Sepil'in hisselerini Roman Abramovich'e sattığı ileri sürüldü. Habere göre satış işlemine ilişkin resmi açıklama cuma gününe kadar yapılacak. 

Mehmet Sepil'in geçtiğimiz günlerde hisselerin satışı için yetki verdiği İstanbul'da uluslararası bankayla görüşmelerini ssürdüren Abramovich'in birkaç gün içinde satış işlemini tamamlayacağı, Mehmet Sepil'in yakınındaki isimlere "8 yıl sonra canım kadar sevdiğim kulübü vermek zorunda kaldım. Ama emin ellere verdiğim için rahatım" dediği belirtildi.

Mehmet Sepil ve Roman Abramovich arasındaki dostluğun yıllar öncesine dayandığı belirtiliyor. Dünyanın en zengin 120. kişisi olarak gösterilen Abramovich ile Mehmet Sepil, Antalya Diplomasi Forumu'nun ardından Marmaris Limanı'nda buluştu.  

Barış Görüşmesi Sonrası Abramoviç'te Zehirlenme Belirtileri Görüldü

rus oligark rusya roman abramovich göztepe satın aldı mehmet sepil