Rus Ordusu Hakkında 'Yalan Haber' Yapanlar Vatana İhanetten Yargılanacak

TAKİP ET

Rusya Devlet Duması, Rus ordusu hakkında "yalan haber" yapanların "vatana hıyanet" suçundan yargılanmasına karar verdi.

Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus ordusu, ağır kayıplarla sarsılıyor. Ukrayna makamlarının aktardığına göre bu sabah itibarıyla Rusların kayıpları şu şekilde:

9166 askeri personel, 251 tank, 939 zırhlı araç, 105 topçu bataryası, 50 çok namlulu  roketatar, 18 uçaksavar sistemi, 33 uçak, 37 helikopter, 404 araç, 2 tekne, 60 yakıt tankeri, 3 İHA.

Rusya'nın ağır kayıplar vermesi üzerine Devlet Duması "yalan haber" yapanlara yönelik yeni bir kanun çıkarmak üzere harekete geçti. Haber editörü Kevin Rothrock'ın aktardığına göre Ukrayna saldırısının başlamasından bu yana ilk kez toplanan Devlet Duması, görüşmelere konuşmacı Volodin'in "III. Dünya Savaşı" ile ilgili sözleriyle başladı.

Devlet Duması alelacele aldığı kararla Rus Silahlı Kuvvetleri hakkında "yalan" haber yapanların "vatana ihanet" suçundan yargılanmasını onayladı. Oylamaya katılan parlamento üyelerinin yüzde 89,1'ini teşkil eden 401 milletvekilinin tamamı "evet" oyu kullandı.   Ayrıca "Rus ordusunu itibarsızlaştırmak" ve "Rusya'ya yaptırım çağrısında bulunmak" da suç haline getirildi. Rothrock'un aktardığına göre oylamalar hiçbir tartışma yapılmadan yapıldı ve kararlar oybirliğiyle alındı. Kararların yürürlüğe birmesi için Federasyon Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak Volodin, kararların yarından itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

Oylamaların ardından Vladimir Zhirinovsky'nin Maidan Devrimi sonrasında kurulan "Ukrayna faşist hükümetinin felaketini öngördüğü" bir konuşmasının klibi izletildi. Rothrock "Ne sirk" yorumunu yaptı.

ağır kayıplar moskovayı sarsıyor devlet duması kevin rothrock Vladimir Zhirinovsky yalan haber kararı vatana ihanet oy birliğiyle